Categories
Как да

КАК ДА ПОЧИСТИМ МОКЕТА СИ

Мокетите се нуждаят от малко по-различни методи за почистване на килимите, така че разберете разликите, преди да започнете! Ето нашите съвети за почистване на мокети.

Грешка, която правят много собственици на жилища, е да третират мокетите си по същия начин, по който се отнасят с килимите си. Тоест, вакуумират ги изцяло и обработват петна и дълготрайна мръсотия и мръсотия с почистващ препарат за килими от магазина. Истината е, че мокетите често са много по-деликатни от килимите. Докато килимите са специално проектирани да се справят с голям обем пешеходен трафик и са по-износоустойчиви, мокетите са проектирани за много по-малко използване, така че обикновено са много по-податливи на повреди. Разбирането как да почиствате мокет е важно, за да изглеждат чисти и свежи.

Не е нужно да тичате до магазина, за да си купите препарат за почистване на килими, когато получите петно върху мокета си. Вместо това, бързо си направете домашна магия с топла вода, малко бял оцет и капка препарат за пране като Persil Bio, за да се справите с петното възможно най-скоро. Само не забравяйте първо да го тествате на малка площ.

Наистина ли е необходим препарат за почистване?

За ежедневното почистване и поддръжка на мокетите почистващото средство за килими наистина не е необходимост, но за премахване на петна и замърсявания може да помислите за закупуване на специален препарат за почистване, подходящ за деликатни материали. Като алтернатива, изберете домашно средство за справяне с петна. Идеална е смес от топла вода, лъжица бял оцет и само капка препарат за пране, но се уверете, че използвате минимума – не трябва да мокрите обилно мокета или подложката му.

За ежедневно почистване на мокети всичко, от което наистина се нуждаете, е качествена прахосмукачка и средно мека четка с къси косми. Ето как да почистите мокета:

Колко често трябва да се почистват мокетите?

Почистването на мокетите трябва да се добави към седмичния ви график за почистване, ако е възможно, особено когато се използват много, и за домове с домашни любимци. Минаването с прахосмукачка трябва да се извършва ежеседмично или на всеки две седмици. Почистването на петна в идеалния случай трябва да се предприеме веднага щом се появи петното. Петната винаги се почистват по-лесно, когато са пресни, а не когато изсъхнали. Също така трябва да помислите за цялостно почистване на всеки 6 месеца до една година, за да поддържате мокетите си свежи и нови.

Винаги може да се обърнете към нас за съвет или професионално почистване на подовите настилки. Позвънете на 0888 472 682 или изпратете запитване оттук.